Què és i com es fa servir el mirall?
El mijo un cereal molt versàtil El mijo és un dels cereals més rics en ferro, 60 grams d'aquest cereal cobreixen el 41% de la necessitat diària. A més contenen un 20% de magnesi que ajuda a regular la funció dels músculs i el sistema nerviós. Per això és un bon aliat en casos de debilitat física o psíquica.
El seu contingut en vitamina B1, B2 i B9 triplica les de la resta de cereals pel que ho fa un cereal molt apropiat per regenerar el sistema nerviós i és molt recomanat per a persona que realitzen un fort treball intel·lectual i també per a les dones embarassades i durant la lactància.
La seva font excepcional de ferro el fa molt indicat per a casos de debilitat física, fatiga, anèmia o menstruacions abundants. A més de combatre l'esgotament i permetre la recuperació després d'un esforç físic.
Afavoreix la regeneració cel·lular i per tant es considera excel·lent per enfortir la salut de la pell, els cabells, ungles i dents.
Cal ressaltar que el meu no conté gluten de manera que és una opció perfecta per a les persones amb intolerància al gluten.
Energèticament, seguint la filosofia macrobiòtica, nodreix les funcions de l'estomac, bazo i pàncrees el que el fa un bon aliment per a persones amb desequilibris amb el sucre en sang, persones amb molèsties estomacals o persones amb un sistema immune feble.
Com es cuina?
El mirall és molt versàtil a la cuina i depenent de la quantitat d'aigua que se li afegeixi podem obtenir un resultat o un altre:
Generalment es cuina amb 3 tassa d' aigua per un de mijo deixant una textura aglutinant ideal per realitzar croquetes i hamburgueses. Quan agreguem una cullerada de mijo cuit d'aquesta manera a les nostres cremes de verdures els aportem cremositat. Si afegim a les 3 tassa d'aigua per un de mi un extra d'oli i una reducció de ceba i coliflor, en triturar-lo obtindrem com a resultat un deliciós puré tipus ajoarriero.
Cuit amb verdures dolces tipus carbassa i pastanaga i 3 tasses d'aigua aconseguirem una textura de pastísl.
En cuinar-lo amb menys aigua 2 tasses per 1 de mijo aconseguirem una textura d'ensaladilla.
I si li afegim 5 tasses d'aigua per una de mijo en una cocció d'una hora, tindrem un porridge nutritiu per esmorzars.
Recorda que l'envàs del miratge és 100% compostable i s'ha de tirar al contenidor orgànic per propiciar un correcte compostatge. En tan sols 180 dies tornarà a la terra en forma de compost per iniciar el cercle de nou. Descobreix més sobre aquest tema.
Ensaladilla russa
Ingredients:
1 vas de mijo rentat
2 tasses d' aigua Una pizza de sal
1 tros petit d' alga kombu
1 tija d' api 1 pastanaga
1 pipí 200 grams de tofu fumat
1 ceba tendra
Un grapat de pèsols
Un manyoc de julivert oli d'oliva
1 tros de tofu natural prèviament cuit
Preparació:
1. Cuinem el mirall en 2 mides d'aigua amb un trosset d'alga kombu i una pizza de sal 10 minuts a foc alt i 20 a foc baix.
2. Tallem la pastanaga i la ceba a trossos petits.
3. Deixem macerant amb una mica de vinagre d'umeboshi i reservem.
4. Tallem la resta de verdura i el tofu fumat a trossos petits i reservem.
5. Barregem tots els ingredients amb el miracle.
6. Triturem el tofu fresc amb sal i una mica d'aigua i oli d'oliva per aconseguir una maçor lleugera.
7. Tallem el julivert i afegim a l'ensaladilla
All traginer vegà
Versió vegana del típic plat de la regió de Conca i Aragó.
Ingredients:
100 grams de mijo
500 ml d' aigua
100 grams de coliflor
3 cebes mitjanes
6 cullerades d' oli d' oliva sal pebre
Prepració:
1. Tallem les cebes en mitges llunes fines.
2. Filetegem la coliflor
3. Agreguem l'oli a una olla exprés i saltegem les cebes i la coliflor amb una pizza de sal.
4. Reduïm durant mitja hora
5. Incorporem el mirall i l'aigua
6. Tanquem l'olla amb la vàlvula i cuinem 10 minuts a foc alt.
7. Baixem el foc i cuinem durant 30 minuts més a foc mínim
8. Un cop oberta l'olla, triturem fins a aconseguir una textura de puré.
9. Servir amb una mica de pebre.
Article escrit per Patricia Restrepo