Dues algues molt pràctiques per als mesos de calor
Amb el bon temps, probablement passis menys temps a la cuina, i t'agrada preparar plats senzills i ràpids, però no per això menys nutritius.
Les algues poden ser de gran ajuda a l'estiu, la seva gran aportació de nutrients, enriquirà el valor dels teus àpats i els farà més sabroses i atractives. A més, la seva riquesa en minerals i oligoelements, ajudarà a compensar les pèrdues que es produeixen de manera natural, quan fa calor, a través de la suor.
Hi ha 2 algues que són especialment interessants per a l'estiu, ja que el seu consum no requereix cocció, cosa que les converteix en pràctics aliments per tenir sempre a mà.
ALGA WAKAME
La wakame és la segona alga més consumida al món, i és especialment coneguda pel seu ús en la preparació de sopes de miso i brous depuratius. Potser, part de la seva popularitat tingui el seu origen en el seu sabor suau i la seva textura delicada, que la converteixen en una alga ideal per a "principiants".
A nivell nutricional, la wakame, és una de les algues amb més quantitat de calci, ¡arribant a tenir fins i tot 11 vegades més calci que la llet!... i com a més, és també rica en magnesi, la seva fixació és molt millor. És una de les millors algues per depurar i desintoxicar el nostre organisme, per la qual cosa es recomana en processos detox, ideals a la primavera, i per eliminar metalls pesants.
Idees per a l' estiu:
Per al seu consum en cru, simplement cal rehidratar-la en aigua durant 5 minuts i ¡estarà llesta per menjar! Com incloure-la en els teus plats estiuencs?
1. Un cop hidratada, pots afegir-la al final de qualsevol saltejat de verdures. Pícala finita i a penes es notarà.
2. També pots incorporar-les a les teves amanides de fulles verdes.
3. I per què no preparar una amanida l'ingredient principal de la qual sigui la wakame? Riquíssima... en lloc d'aigua, hidràtala en suc de taronja, després afegeix una mica de xoc i concentrat de poma, combínala amb pipí tallat en rodanxes fines... i gaudeix d'una refrescant i equilibrada amanida per als dies de més calor!
4. També pots preparar un pràctic condiment. Per a aquesta preparació, no caldrà remullar l' alga. Simplement necessites torrar l'alga al forn durant uns 5 a 7 minuts, i després triturar-la amb un molinet, un suribachi o amb les teves mans. Pots barrejar-la amb llavors de sèsam o guardar-la directament en un tarro de vidre. ¡Col·loca't a la taula per acordar-te d'espolsar-la sobre els teus plats!
ALGA NORI
La nori és una de les algues més conegudes i utilitzades a nivell mundial. De fet, el seu consum està tan estès que la major part de l'alga nori que es consumeix actualment és de cultiu marí, sense minvar per això, el seu valor nutricional.
L' alga es recull fresca i, un cop rentada, la pasta que s' obté s' estén en estoretes per al seu assecat, obtenint així les delicades làmines que s' utilitzen per a la preparació dels sushis.
Les làmines les pots comprar ja torrades o sense torrar; en el primer cas, estaran envasades sense doblegar, en paquet quadrat, i tindran un color verdós. Si les compres sense torrar, estaran envasades doblades per la meitat i el color serà més negre. En aquest cas, cal torrar l'alga lleugerament abans del seu consum.
Curiosament, aquesta alga, és la de més aportació proteic, amb fins a un 29% de proteïna d'alta qualitat biològica. És també la més rica en pro-vitamina A, triplicant fins i tot els valors de la pastanaga, especialment coneguda pel seu contingut en betacarotens. És a més, rica en àcids grassos insaturats omega 3 i 6, tan interessants per a la nostra salut.
Idees per a l' estiu:
1. Probablement l'ús més habitual de l'alga nori sigui en forma de sushi. Els sushis són realment ràpids de preparar, un cop tens dominada la tècnica, però si no vols complicar-te, pots preparar estupendes boles d'arròs amb ella. Aquesta preparació, que rep el nom d'Onigiri, és ràpida i senzilla i el més important, és un fantàstic tentempié per menjar entre hores o emportar-te'l a la platja, ¡i molt més fàcil de preparar que els sushis!. Trobaràs la recepta al final de l'article.
1. Probablement l'ús més habitual de l'alga nori sigui en forma de sushi. Els sushis són realment ràpids de preparar, un cop tens dominada la tècnica, però si no vols complicar-te, pots preparar estupendes boles d'arròs amb ella. Aquesta preparació, que rep el nom d'Onigiri, és ràpida i senzilla i el més important, és un fantàstic tentempié per menjar entre hores o emportar-te'l a la platja, ¡i molt més fàcil de preparar que els sushis!. Trobaràs la recepta al final de l'article.
2 . Una altra forma pràctica de consumir nori és en forma de cops. Els pots comprar ja preparats o els pots preparar a casa. Simplement hauràs de torrar l'alga lleugerament, això ajudarà que quedi més cruixent i es pugui esmicolar millor, i triturar-la amb l'ajuda de les teves mans. La nori en cops queda ideal espolsada sobre amanides, sobre els teus plats de cereals, o en les cremes de l'esmorzar. Aquesta preparació, és realment pràctica per portar-la quan viatges, t'ajudarà a alcalinitzar els teus menjars i begudes ¡sense a penes ocupar espai!
RECEPTA ONIGIRI:
Ingredients:
- Arròs integral cuit
- Vinagre d' arròs o d' umeboshi
- Pasta umeboshi (opcional)
- Alga nori torrada
Elaboració:
1. Cou l'arròs integral i resèrval en un recipient ampli. Afegeix vinagre al gust. El vinagre ajudarà a potenciar el sabor de l'arròs, fent-lo més sabres i ajudarà a conservar la preparació, mantenint-la fresca durant més temps.
2. Amb les mans humides, amassa l'arròs amb el vinagre suaument per unir bé els grans. Encara amb les mans humides, forma diverses boles amb les teves mans, no les facis massa grans, una mica més gran que una pilota de pin pon sol ser una mida pràctica.
3. Fes un petit forat enmig de la bola amb l'ajuda del teu dit índex i introdueix dins un poquet de pasta umeboshi. Torna a pressionar a la bola per tancar el forat. La umeboshi fa que la preparació sigui encara més ¡alcalinitzant!... Ideal per portar-la en travessies i llargs passejos.
4. Tallada ara una làmina d'alga nori en 4 trossos iguals. Col·loca un tros al palmell d'una mà, diposita la bola d'arròs a sobre. Amb l'altra mà humida acaricia els quatre extrems de l'alga per pegar-los a la bola d'arròs. Col·loca ara un altre tros d'alga damunt la bola, a la part que no hagi quedat coberta i novament amb la mà lleugerament humida torna a acariciar els extrems perquè es peguin a la bola. Es tracta d'embolicar la bola amb l'alga.
5. Un cop preparades, pots guardar les boles al frigorífic, aguantaran diversos dies. De fet, queden molt més riques si les prepares d'un dia per l'altre.
Consell: Per a aquesta preparació, és interessant que l'arròs estigui ben cuit i el gra hagi quedat lleugerament enganxós. Si el gra d'arròs t'ha quedat solt o duret, serà més difícil formar la bola, ja que els grans no s'uniran fàcilment.
.
.
Artículo escrito por Isabel Moreno, consultora macrobiótica y creadora de Macrosano.
-----
La informació publicada en aquesta pàgina web té un caràcter informatiu, divulgatiu i/o comercial. Consulteu sempre amb un especialista. És important seguir una dieta variada i un estil de vida saludable.
Publicat a:
Macrobiotica