Tarta de cacau farcida de praliné d' avellanes amb cobertura de mousse de xocolata

Ref: receta_137

Fàcil

Dificultat

2 horas

Preparació

Postre

Tipus

Tarta

Categoria

Ingredients

  • Para el bizcocho:
  • 350 g de harina de espelta o kamut
  • 50 g de cacao en polvo
  • 12 g de levadura bio
  • 50 g de uvas pasas
  • La ralladura de una naranja
  • 1 cucharada de vinagre bio de manzana
  • 300 g de sirope de arroz
  • 140 ml de aceite de girasol

 

  • Para el praliné:
  • 200 g de avellanas
  • 50 g de almendras
  • 200 ml de sirope de arroz

 

  • Para la cubierta:
  • 1 l de bebida de avena sin gluten
  • 2 cucharadas sopera de cacao en polvo
  • 350 g de sirope de arroz
  • 1 cucharada de café de agar agar en copos
  • 2 cucharadas de maicena

Passos

1. Para la elaboración del bizcocho, triturar las uvas pasas y mezclar con la harina, el cacao en polvo, la levadura y la ralladura de naranja. Incorporar el sirope, el vinagre bio de manzana y el aceite y amalgamar todos los ingredientes.

2. Hornear en un molde desmontable  previamente engrasado en la base, 40 minutos a 180 grados. Dejar enfriar.

3. Mientras esperamos que enfríe el bizcocho elaboraremos el relleno. Para ello, tostar las avellanas y las almendras. Calentar el sirope de arroz en un cazo, añadir los frutos secos, y, cuando empiece hacer burbujitas el sirope, subir el fuego 3 minutos más y remover vigorosamente, hasta que el sirope envuelva las avellanas y las almendras.

4. Verter sobre papel vegetal previamente engrasado y cuando enfríe, triturar en un robot de cocina hasta conseguir textura de praliné. Reservar en un cuenco.

5. Para la cubierta, infusionar la bebida de soja con el sirope de arroz. Añadir el cacao y el agar agar y cocinar durante 15 minutos a fuego moderado.

6. Cuando los copos de agar agar se hayan cocido disolver las dos cucharadas de maicena en un poco de agua y agregar a la mezcla removiendo constantemente para conseguir espesor. Dejar enfriar.

7. Finalmente, montaremos la tarta. Para ello, con el bizcocho ya frío, desmoldar y partirlo en dos mitades. Rellenar con el praliné las dos mitades y colocar de nuevo en el molde. Cubrir con la mousse de cacao y dejar enfriar.

favorite_border Guardar per a més tard
Compra els ingredients d' aquesta recepta:

La Finestra sul Cel

1FAFA

Farina d' espelta 500 gr

Farina d' espelta procedent d' agricultura ecològica, envasada atmosfera protegida. Ideal per preparar qualsevol recepta ja sigui dolça o salada....

La Finestra sul Cel

1CACAO

Cacau en pols 125g

Cacau en pols procedent d' agricultura ecològica. Ideal per a la preparació de postres i diferents productes de pastisseria....

La Finestra sul Cel

1LIEPA

Llevat per a pa i pizza

Llevat per a pa i pizza sense emulsionants....

La Finestra sul Cel

1MARIZ

Sirope d' arròs 400 gr

Sirope 100% d' arròs procedent d' agricultura ecològica. Elaborat utilitzant enzims purificats per a la conversió del midó del cereal en un sucre més simple. Aquest sistema permet obtenir una malta més rica en sucres simples donant la possibilitat de produir maltes compostes d' un únic cereal. Ideal per endur-se infusions, tes o cafès de cereals o per untar biscots o torrades....

La Finestra sul Cel

1FREBEAV

Beguda de civada BIO sense gluten

Beguda de civada sense gluten elaborada amb aigua de brollador, sense sucres afegits i 100% vegetal. Produïda amb una mena de civada naturalment lliure de gluten cultivada al nord d' Alemanya. Es caracteritza per una alta digestibilitat i un alt contingut proteic. També és apta per a vegetarians i vegans. Un producte únic al mercat dirigit especialment al consumidor intolerant al glute....

6 altres productes en la mateixa categoria: